Kentsel Tasarımın Geleceği

Kamusal alanlar: Kamusal alanlar, insanların bir araya gelip etkileşimde bulunabileceği yerlerdir. Bunlara parklar da dahildir Antet Yanıt Kentsel görünüm Bir şehrin ya da kasabanın binaları, sokakları, parkları ve öteki özellikleri de dahil olmak suretiyle fizyolojik görünümü. İnsan yapımı yapılar İnsanlar tarafınca inşa edilen binalar, yollar, köprüler ve öteki yapılar. Güzel duyu Sanatta, tasarımda ve doğada güzellik ve zevk ilkeleri. Mimarlık Yapıları tasarlama ve inşa etme sanatı ve bilimi. Kent planlaması Bir şehrin fizyolojik büyümesini ve gelişimini tasarlama ve idare etme periyodu. II. Kentsel Tasavvur Kentsel tasarımın zamanı, Mezopotamya ve Mısır’ın en eski şehirlerine kadar uzanan uzun ve karmaşa bir tarihtir. Bu erken şehirlerde, kentsel tasavvur büyük seviyede büyüyen bir nüfusa barınak ve altyapı sağlamanın ergonomik yönleriyle ilgiliydi. Sadece, metropoller büyüdükçe ve daha karmaşa hale geldikçe, kentsel tasavvur daha güzel duyu ve simgesel bir rol üstlenmeye başladı. Antik dünyada, kentsel tasavvur çoğu zaman idare edici sınıfın enerjisini ve otoritesini anlatım etmek […]

Kentsel Tasarımın Geleceği
Kamusal alanlar: Kamusal alanlar, insanların bir araya gelip etkileşimde bulunabileceği yerlerdir. Bunlara parklar da dahildir

Antet Yanıt
Kentsel görünüm Bir şehrin ya da kasabanın binaları, sokakları, parkları ve öteki özellikleri de dahil olmak suretiyle fizyolojik görünümü.
İnsan yapımı yapılar İnsanlar tarafınca inşa edilen binalar, yollar, köprüler ve öteki yapılar.
Güzel duyu Sanatta, tasarımda ve doğada güzellik ve zevk ilkeleri.
Mimarlık Yapıları tasarlama ve inşa etme sanatı ve bilimi.
Kent planlaması Bir şehrin fizyolojik büyümesini ve gelişimini tasarlama ve idare etme periyodu.

İnsan yapımı yapılar kentsel peyzajların estetiğini nasıl etkiliyor?

II. Kentsel Tasavvur

Kentsel tasarımın zamanı, Mezopotamya ve Mısır’ın en eski şehirlerine kadar uzanan uzun ve karmaşa bir tarihtir. Bu erken şehirlerde, kentsel tasavvur büyük seviyede büyüyen bir nüfusa barınak ve altyapı sağlamanın ergonomik yönleriyle ilgiliydi. Sadece, metropoller büyüdükçe ve daha karmaşa hale geldikçe, kentsel tasavvur daha güzel duyu ve simgesel bir rol üstlenmeye başladı.

Antik dünyada, kentsel tasavvur çoğu zaman idare edici sınıfın enerjisini ve otoritesini anlatım etmek için kullanılırdı. Sözgelişi, Babil şehri, merkezde kraliyet sarayı olacak biçimde bir ızgara düzeninde düzenlenmişti. Bu tasavvur, kralın kent üstündeki mutlak enerjisini yansıtıyordu.

Orta Asır’da, kentsel tasavvur dini inançlardan etkilenmiştir. Birçok kent bir katedral ya da başka bir dini merkez çevresinde inşa edilmiştir. Bu metropoller çoğu zaman koruma amaçlı duvarlarla çevriliydi ve sokaklar dar ve dolambaçlıydı.

Rönesans döneminde, kentsel tasavvur daha hümanist bir yaklaşım benimsemeye başladı. Metropoller güzel ve yaşanabilir olacak biçimde tasarlandı ve bireysel vatandaşların gereksinimleri dikkate alındı. İtalya’nın Floransa şehri, Rönesans kentsel tasarımının iyi bir örneğidir.

19. yüzyılda, kentsel tasavvur Endüstri Devrimi’nden etkilenmiştir. İnsanlar kırsal alanlardan fabrikalarda iş bulmak için taşındıkça metropoller hızla büyümüştür. Bu konum aşırı kalabalıklığa, kirliliğe ve öteki sorunlara yol açmıştır. Buna ödenek, kent planlamacıları daha bereketli ve sıhhatli metropoller tasarlamak için yeni yollar geliştirmeye adım atmıştır.

20. yüzyılda, kentsel tasavvur otomobilin yükselişinden etkilendi. Metropoller otomobillere ahenk sağlayacak biçimde yine tasarlandı ve şehirlerin dış mahallelerine yeni banliyöler inşa edildi. Bu, birçok kentsel alanda hayat kalitesinin düşmesine yol açtı.

21. yüzyılda, kentsel tasavvur yeni zorluklarla karşı karşıyadır. Metropoller daha muhtelif hale geliyor ve sürdürülebilir ve yeşil tasarıma olan istek artıyor. Şehir planlamacıları, gelecek nesiller için yaşanabilir, eşitlikçi ve sürdürülebilir metropoller yaratmak için çalışıyorlar.

İnsan yapımı yapılar kentsel peyzajların estetiğini nasıl etkiliyor?

III. Kentsel Tasavvur İlkeleri

Kentsel tasavvur ilkeleri, güzel ve işlevsel kentsel alanlar yaratmaya destek olan yol gösterici ilkelerdir. Bu ilkeler şunları ihtiva eder:

  • Kıstas ve orantı
  • Birlik ve ahenk
  • Çeşitlilik ve alaka
  • Egemenlik ve sıradüzen
  • Hareket ve dolaşım
  • Aleni alan ve yeşil alan
  • Erişilebilirlik ve irtibat
  • Sürdürülebilirlik
İlginizi Çekebilir:  Kararan Gökyüzü

Bu ilkeler, hem güzel duyu açıdan hoş aynı zamanda işlevsel kentsel alanlar yaratmak için kullanılabilir. Bu ilkeleri göz önünde bulundurarak, kentsel tasarımcılar davetkar ve cazibeli, insanları kullanmaya teşvik eden alanlar yaratabilirler.

IV. Kentsel Tasarımın Öğeleri

Kentsel tasavvur unsurları, bir kent manzarasını meydana getiren fizyolojik özelliklerdir. Bunlar şunları ihtiva eder:

  • Binalar
  • Sokaklar
  • Parklar
  • Kareler
  • Su yolları
  • Simge yapılar
  • Kamusal alanlar

Bu unsurlar değişik kentsel ortamlar yaratmak için muhtelif şekillerde düzenlenebilir. Sözgelişi, ızgara benzeri sokak düzenine haiz bir kent, daha naturel sokak düzenine haiz bir şehirden değişik bir his uyandıracaktır. Benzer biçimde, oldukça fazla yeşil alana haiz bir kent, oldukça fazla betona haiz bir şehirden değişik bir his uyandıracaktır.

Kentsel tasavvur öğeleri ek olarak bir yer duygusu yaratmak için de kullanılabilir. Sözgelişi, bir camia duygusunu teşvik etmek isteyen bir kent, insanların toplanabileceği merkezi bir meydan ya da park yaratabilir. Bir tarih duygusunu teşvik etmek isteyen bir kent, zamanı binalarını koruyabilir.

Kentsel tasavvur unsurları, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent yaratmanın mühim bir parçasıdır. Bu unsurların düzenlenme biçimini dikkatlice değerlendirerek metropoller cazibeli, işlevsel ve davetkar ortamlar yaratabilir.

V. Kentsel Tasavvur Türleri

Birçok değişik kentsel tasavvur türü vardır ve her birinin kendine has hedef ve amaçları vardır. En yaygın kentsel tasavvur türlerinden bazıları şunlardır:

  • Geleneksel kentsel tasavvur: Bu tür kentsel tasavvur, yürünebilir mahallelerin, karma kullanımlı geliştirmenin ve kamusal alanların yaratılmasını vurgulayan geleneksel kent planlama ilkelerine dayanmaktadır.
  • Çağıl kentsel tasavvur: Bu tür kentsel tasavvur daha deneysel ve yenilikçidir, çoğunlukla yeni teknolojiler ve malzemeler ihtiva eder.
  • Sürdürülebilir kentsel tasavvur: Bu tür kentsel tasavvur, etraf dostu ve iklim değişikliğine dayanıklı metropoller yaratmaya odaklanmıştır.
  • Kapsayıcı kentsel tasavvur: Bu tür kentsel tasavvur, her yaştan, kabiliyetten ve geçmişten insana erişilebilir ve misafirperver metropoller yaratmak için tasarlanmıştır.

Her kentsel tasavvur türünün kendine has avantajları ve dezavantajları vardır. Geleneksel kentsel tasavvur güzel ve yaşanabilir metropoller yaratabilir, sadece hem de elastik olmayabilir ve değişime ahenk sağlamak zor olabilir. Çağıl kentsel tasavvur daha yenilikçi ve değişime daha hassas olabilir, sadece hem de daha kaotik ve daha azca tutarlı olabilir. Sürdürülebilir kentsel tasavvur etraf için daha iyi olan metropoller yaratabilir, sadece hem de daha pahalı ve daha azca karlı olabilir. Kapsayıcı kentsel tasavvur her insana daha sıcak davranan metropoller yaratabilir, sadece uygulanması daha zor olabilir.

Muayyen bir kent için en iyi kentsel tasavvur türü, o şehrin hususi gereksinimlerine ve hedeflerine bağlı olacaktır. Kentsel tasarıma tek bir yaklaşım yoktur.

VI. Kentsel Tasarımın Yararları

Kentsel tasarımın metropoller için pek oldukça faydası olabilir, bunlardan bazıları şunlardır:

Gelişmiş yaşanabilirlik: İyi tasarlanmış metropoller, sakinleri için daha yaşanabilirdir; insanlara yaşama, emek verme ve eğlenme hikayesinde muhtelif olanaklar ve fırsatlar sunar.
Artan ekonomik huzur: Kentsel tasavvur, ekonomik büyümeye yol açabilecek işletmeleri ve yatırımları çekmeye destek olabilir.
Azalmış kabahat ve sosyal huzursuzluk: İyi tasarlanmış metropoller, camia duygusu yaratmaya ve kabahat ve sosyal huzursuzluğu azaltmaya destek olabilir.
İyileştirilmiş etraf kalitesi: Kentsel tasavvur, kirliliği azaltmaya, hava standardını, su standardını ve yeşil alana erişimi iyileştirmeye destek olabilir.
Gelişmiş sürdürülebilirlik: İyi tasarlanmış metropoller daha sürdürülebilir olabilir, daha azca enerji ve kaynak kullanırken atıkları azaltabilir.

İlginizi Çekebilir:  Doğanın Yüce Güzelliği

VII. Kentsel Tasarımın Zorlukları

Kentsel tasarımla ilişkili bir takım güçlük vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Koordinasyon eksikliği: Çoğu zaman, değişik devlet kurumları ve hususi geliştiriciler kentsel tasarımın değişik yönlerinden mesuldür; bu da koordinasyon eksikliğine ve şehrin kopuk bir manzara ve hissine yol açabilir.
  • Eşitsizlik: Kentsel tasavvur çoğu zaman eşitsizliği daha da kötüleştirebilir, bu sebeple daha varlıklı mahalleler daha fukara mahallelere bakılırsa kendilerine daha çok kaynak ayırma eğilimindedir. Bu, şehrin birtakım kısımlarının iyi tasarlanmış ve canlı, öteki kısımlarının ise dikkatsizlik edilmiş ve bakımsız olduğu bir duruma yol açabilir.
  • Çevresel tesir: Kentsel tasavvur, hem pozitif aynı zamanda negatif olarak etraf üstünde mühim bir etkiye haiz olabilir. Sözgelişi, yoğun kentsel alanlar enerji tüketimini ve kirliliği azaltabilir, sadece hem de trafik sıkışıklığını ve hava kirliliğini de artırabilir.
  • Toplumsal tesir: Kentsel tasavvur, hem pozitif aynı zamanda negatif toplumsal etkileşimler üstünde mühim bir etkiye haiz olabilir. Sözgelişi, iyi tasarlanmış kamusal alanlar insanların birbirleriyle etkileşime girmesini teşvik edebilirken, fena tasarlanmış alanlar insanların izole ve sadece hissetmesine niçin olabilir.

Bunlar kentsel tasarımla ilişkili zorluklardan yalnız birkaçı. Metropoller büyümeye ve gelişmeye devam ettikçe, bu zorluklarla başa çıkmanın ve daha sürdürülebilir ve eşitlikçi kentsel ortamlar yaratmanın yollarını bulmak mühim olacaktır.

Kentsel Tasarımın Geleceği

Kentsel tasarımın geleceği parlak. Şehirlerimizin görünümünü ve hissini iyileştirmenin ve hem de onları daha sürdürülebilir ve yaşanabilir hale getirmenin birçok coşku verici yeni yolu var. Kentsel tasarımın geleceğini şekillendiren trendlerden birkaçı şunlardır:

  • Sürdürülebilirlik, kentsel tasarımda giderek daha mühim hale geliyor. Metropoller çevresel etkilerini azaltmanın yollarını arıyor ve bu da yeşil binalara, yenilenebilir enerjiye ve sürdürülebilir ulaşıma odaklanmaya yol açıyor.
  • Irtibat, kentsel tasarımdaki bir öteki mühim eğilimdir. Metropoller daha yoğun hale geldikçe, bir camia ve irtibat duygusu yaratmak daha da mühim hale geliyor. Bu, daha çok kamusal alan, park ve bisiklet yolunun geliştirilmesine yol açıyor.
  • Kapsayıcılık, kentsel tasarımda da mühim bir husustur. Metropoller, her yaştan, ırktan ve kabiliyetten insanı bağrına basan daha kapsayıcı alanlar yaratmanın yollarını arıyor. Bu, daha erişilebilir kamusal alanların, müsait fiyatlı konutların ve çocuk bakım tesislerinin geliştirilmesine yol açıyor.
  • Teknoloji kentsel tasarımda giderek artan bir rol oynuyor. Daha bereketli ve sürdürülebilir metropoller yaratmak için yeni teknolojiler kullanılıyor. Buna trafik ve kirlilik ile alakalı veri toplamak için sensörlerin kullanması ve mal ve hizmet teslim etmek için dronların kullanması dahildir.

Bunlar, kentsel tasarımın geleceğini şekillendiren trendlerden yalnız birkaçı. Metropoller büyümeye ve gelişmeye devam ettikçe, kentsel tasarımcıların sürdürülebilir, yaşanabilir ve kapsayıcı alanlar yaratmak için yeni ve yenilikçi yollar bulması gerekecektir.

IX.

Netice olarak, insan yapımı yapılar kentsel manzaraların estetiği üstünde mühim bir etkiye haiz olabilir. Binaların, yolların ve öteki yapıların tasarımını dikkatlice ele alarak hem işlevsel aynı zamanda güzel kentsel ortamlar yaratmak mümkündür.

İlginizi Çekebilir:  Alpin Dayanıklılığı Bir İklim Değişikliği Mücadelesi

Kentsel alanlar tasarlarken, yayalar, bisikletliler, sürücüler ve toplu nakliyat yolcuları şeklinde değişik kullananların gereksinimlerini dengelemek önemlidir. Ek olarak, tasarımın çevresel tesirini göz önünde bulundurmak ve sürdürülebilir ve iklim değişikliğine dayanıklı alanlar yaratmak da önemlidir.

Bu unsurların dikkate alınmasıyla, hem güzel aynı zamanda işlevsel, içerisinde yaşayan ve çalışan insanlara yüksek hayat kalitesi elde eden kentsel peyzajların yaratılması mümkündür.

Sıkça Sorulan Sorular

S: Kentsel tasarımın değişik türleri nedir?

A: Her biri kendine has hedef ve amaçlar kümesine haiz birçok değişik kentsel tasavvur türü vardır. En yaygın kentsel tasavvur türlerinden bazıları şunlardır:

  • Geleneksel kentsel tasavvur, tutarlı ve görsel olarak cazibeli bir kentsel çevrenin yaratılmasına vurgu yapar. Bu tür tasavvur çoğu zaman geniş caddeler, ağaçlarla çevrili bulvarlar ve kamusal meydanlar ihtiva eder.
  • Sürdürülebilir kentsel tasavvur, etraf dostu ve enerji açısından bereketli kentsel ortamlar yaratmaya odaklanır. Bu tür tasavvur çoğu zaman yeşil alanları, yenilenebilir enerji kaynaklarını ve sürdürülebilir ulaşım seçeneklerini ihtiva eder.
  • Zeki kentsel tasavvur, daha bereketli ve yaşanabilir kentsel ortamlar yaratmak için teknolojiyi kullanır. Bu tür tasarımlar çoğu zaman parlak zeka şehirleri, otonom otomobilleri ve öteki son teknolojiyi ihtiva eder.

S: Kentsel tasarımın yararları nedir?

Kentsel tasarımın pek oldukça faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Hayat kalitesinin artması: İyi tasarlanmış kentsel ortamlar, yeşil alanlara, toplu taşımaya ve öteki olanaklara erişim sağlayarak sakinlerin hayat standardını artırabilir.
  • Azaltılmış kabahat oranları: Kentsel tasavvur, daha yürünebilir ve davetkar mahalleler yaratarak kabahat oranlarının azaltılmasına destek olabilir.
  • Artan ekonomik gelişme: İyi tasarlanmış kentsel ortamlar işletmeleri ve sakinleri cezbedebilir, bu da ekonomik büyümenin artmasına yol açabilir.

S: Kentsel tasarımın zorlukları nedir?

Kentsel tasarımla ilişkili birtakım zorluklar da vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Maliyet: Kentsel tasavvur, bilhassa büyük şehirlerde pahalı olabilir.
  • Koruma: Kentsel tasavvur bazı zamanlar organik kaynakları koruma ihtiyacıyla çelişebilir.
  • Sosyal eşitlik: Kentsel tasavvur bazı zamanlar ayrılmış mahalleler yaratarak sosyal eşitsizliği daha da kötüleştirebilir.



Kerem Dikmen, teknoloji ve dijital dünyaya olan tutkusuyla tanınan bir yazardır. Eğitimini bilgisayar mühendisliği alanında tamamladıktan sonra, sektörde çeşitli projelerde görev almış ve teknolojiye olan ilgisini blog yazılarıyla paylaşmaya karar vermiştir. fsect.com’u kurarak, teknoloji trendlerini ve sektördeki yenilikleri okuyucularıyla buluşturmayı amaçlamaktadır.

  • Toplam 143 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Fotoğrafçılıkla doğanın güzelliğini keşfetmek

İzlenim 1 hafta önce

İçindekilerII. Mükemmel Görünüm Fotoğrafları Çekmek İçin İpuçlarıIII. Görünüm Fotoğrafçılığı İçin EkipmanIV. Görünüm Fotoğrafçılığı İçin KompozisyonV. Görünüm Fotoğrafçılığı İçin Son İşlemeVI. Yolculuk Fotoğrafçılığı: TemellerTabiat Fotoğrafçılığı İçin EkipmanTabiat Fotoğrafçılığı için Kompozisyon Görünüm, Tabiat ve Yolculuk Fotoğrafçılığına II. Mükemmel Görünüm Fotoğrafları Çekmek İçin İpuçları III. Görünüm Fotoğrafçılığı İçin Ekipman IV. Görünüm Fotoğrafçılığı İçin Kompozisyon V. Görünüm Fotoğrafçılığı İçin Son İşleme VI. Tabiat Fotoğrafçılığı: Temeller VII. Tabiat Fotoğrafçılığı İçin Ekipman VIII. Tabiat Fotoğrafçılığı İçin Kompozisyon IX. Tabiat Fotoğrafçılığı İçin Son İşleme X. Yolculuk Fotoğrafçılığı: Temeller XI. Yolculuk Fotoğrafçılığı İçin Ekipman XII. Yolculuk Fotoğrafçılığı İçin Kompozisyon XIII. Yolculuk Fotoğrafçılığı İçin Son İşleme XIV. Sıkça Sorulanlar Görünüm Fotoğrafçılığı Tabiat Fotoğrafçılığı Görünüm, Tabiat ve Yolculuk FotoğrafçılığınaMükemmel Görünüm Fotoğrafları Çekmek İçin İpuçlarıGörünüm Fotoğrafçılığı İçin EkipmanGörünüm Fotoğrafçılığı için KompozisyonGörünüm Fotoğrafçılığı İçin Son İşleme Tabiat Fotoğrafçılığı: TemellerTabiat Fotoğrafçılığı İçin EkipmanTabiat Fotoğrafçılığı İçin KompozisyonTabiat Fotoğrafçılığı İçin Son İşleme Yolculuk Fotoğrafçılığı Toprak Yolculuk Fotoğrafçılığı: TemellerYolculuk Fotoğrafçılığı İçin EkipmanYolculuk Fotoğrafçılığı için KompozisyonYolculuk Fotoğrafçılığı […]

Dünyanın Dört Bir Yanından Hayranlık Uyandıran Manzaralar

İzlenim 1 ay önce

İçindekilerII. Dünya Çapında Hayranlık Uyandıran ManzaralarIII. Hayranlık Uyandıran Manzaraların FotoğraflanmasıIV. Kendi Hayranlık Uyandıran Görünüm Fotoğrafçılığı Gezisi Planlamanıza Yönelik İpuçlarıV. Hayranlık Uyandıran Görünüm Fotoğrafları İçin İhtiyacınız Olan EkipmanVI. Hayranlık Uyandıran Görünüm Fotoğrafları İçin Son İşlemeVII. Hayranlık Uyandıran Görünüm Fotoğraflarınızı Nerede Paylaşabilirsiniz?Hayranlık Uyandıran Manzaralardan Iyi mi İlham AlınırSıkça Sorulan MevzularDünyanın Dört Bir Yanından Hayranlık Uyandıran ManzaralarHayranlık Uyandıran Manzaraların Fotoğraflarını Iyi mi ÇekersinizKendi Hayranlık Uyandıran Görünüm Fotoğrafçılığı Gezisi Planlamanıza Yönelik İpuçlarıHayranlık Uyandıran Görünüm Fotoğrafları İçin İhtiyacınız Olan EkipmanHayranlık Uyandıran Görünüm Fotoğrafları İçin Son İşleme II. Dünya Çapında Hayranlık Uyandıran Manzaralar III. Hayranlık Uyandıran Manzaraların Fotoğraflanması IV. Kendi Hayranlık Uyandıran Görünüm Fotoğrafçılığı Gezisi Planlamanıza Yönelik İpuçları V. Hayranlık Uyandıran Görünüm Fotoğrafları İçin İhtiyacınız Olan Ekipman VI. Hayranlık Uyandıran Görünüm Fotoğrafları İçin Son İşleme VII. Hayranlık Uyandıran Görünüm Fotoğraflarınızı Nerede Paylaşabilirsiniz? VIII. Hayranlık Uyandıran Manzaralardan Iyi mi İlham Alınır Sıkça Sorulan Mevzular X. Hayranlık Uyandıran Görünüm Özellikler Görünüm Çoğu zaman dağlar, vadiler, ormanlar ve nehirlerle […]

Sinematik Manzaralar Görsel Bir Yolculuk

İzlenim 1 ay önce

İçindekilerFilm ve Medyada ManzaralarSinematik Manzaraların ÖğeleriII. Sinematik Görünüm Nelerdir?III. Sinematik Manzaraların ÖğeleriII. Sinematik Görünüm Nelerdir?V. Sinematik Manzaralar Iyi mi FotoğraflanırVI. Sinematik Görünüm Fotoğraflarını Tertip İpuçlarıVII. Sinematik Manzaralar İçin İlhamVIII. Meşhur Beyazperde ManzaralarıFotoğrafçılığınızda Sinematik Manzaraları Iyi mi Kullanabilirsiniz? Film ve Medyada Manzaralar: Doğaya Sinematik Övgüler Manzaralar yüzyıllardır film ve medyada bir yer, atmosfer ve ruh hali duygusu yaratmak için kullanılmıştır. Bir öykü bahsetmek, bir bildiri iletmek ya da yalnız aksiyon için güzel bir fon sağlamak için kullanılabilirler. Bu yazıda, sessiz beyaz perdenin ilk günlerinden günümüze kadar film ve medyada manzaraların kullanımını inceleyeceğiz. Manzaraların anlam ve duygu yaratmak için kullanılabileceği değişik yolları tartışacağız ve manzaraların çevresel farkındalığı teşvik etmede oynadığı görevi inceleyeceğiz. Ek olarak en meşhur beyazperde manzaralarından kimilerini listeleyeceğiz ve manzaraları kendi fotoğrafçılığınızda iyi mi kullanabileceğinizi tartışacağız. Film ve Medyada Manzaralar Film ve medyada manzaraların kullanması sessiz beyaz perdenin ilk günlerine dayanır. 19. yüzyılda, film yapımcıları filmlerinde fon olarak naturel ortamları […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele